Menu
_MG_3920 copy.jpg

Ja - det gør vi. Og det er både piger og drenge på 9. og 10. klassetrin som er velkommen.

Der er ingen deadline for optagelse, men alle skal til en optagelsessamtale.

Vi har særligt fokus på disse elever med behov for støtte og integration. Undervisningen varetages af uddannet personale med specifikke kompetencer, i form af DSA uddannelse og flere års erfaring med religion/kultur forståelse. Skolen har gennem flere år modtaget elever fra Zambia, Congo, Rwanda, Nepal, Iran, Irak, Syrien – og har således elever med både muslimsk, kristen og hinduistisk baggrund. Der kan søges støtte-stipendiat ved efterskoleforeningen. To-sprogede elever modtager undervisning i Dansk Som Andetsprog, foruden udvidet støtte/kontakt ordning. Skolen har kønsadskilte bo-forhold og tilbyder både traditionel dansk mad, mad uden svinekød og vegetarretter. 

Hvis du har dansk som andetsprog, skal du deltage i al undervisning på lige fod med de andre elever. Men du vil derudover blive tilbudt undervisning i  ”dansk som andetsprog” og ekstra hjælp til at klare lektierne og hverdagen som elev på efterskolen.

I ”dansk som andetsprog” arbejder vi med det faglige – at læse, tale og skrive dansk, så det er nemmere at følge med i dansktimerne og i sidste ende klare FSA-prøven. Vi snakker også om det at være ungt menneske i Danmark blandt andre unge mennesker. Der er mange indtryk og informationer at forholde sig til, hvis man fx tænker på swahili eller arabisk.

For nogle år siden havde vi en elev på skolen, der kom fra Zambia. Ved skoleårets begyndelse havde hun boet i Danmark i knap to år.

Hun fortæller her om, hvad Djurslands Efterskole har betydet for hende: 

Hej mit navn er Namonje Nakapizye, og jeg går på Silkeborg Gymnasium i 2.g. For ca. 2 år siden tog jeg 10. klasse på Djurslands Efterskole, hvor jeg bl.a. lærte mig selv bedre at kende og ikke mindst lærte at skrive og tale grammatisk korrekt dansk.  Det ene år af mit liv som jeg brugte på efterskolen, har betydet rigtig meget for mig.

Jeg  fik lov til at udvikle mig både mentalt, spirituelt og fysisk. Jeg fik nogen fantastiske venner, som indtil i dag står mig nær. Desuden fik jeg også muligheden for at lære noget om de unge danskeres væremåde og mentalitet. Jeg oplevede danskheden på en anden måde, der ligesom åbnede mine øjne for alle de forskellige danske traditioner og normer. Mine oplevelser på DE har bl.a. været med til at forme det liv jeg lever i dag. Det er på grund af DE, at jeg er mere bevidst omkring, hvem jeg er som menneske, og jeg har fået et andet syn på verden, altså med hensyn til fattigdom, krig og andre mennesker. DE er en af de ting, der har lagt grundlag for mine fremtidsplaner, som bl.a. involverer at læse til jordemoder, så jeg kan rejse ude i verden og hjælpe kvinder. Mine oplevelser på DE har virkelig sat spor i mit liv, og der går ikke en eneste dag, hvor jeg ikke tænker på min tid der. Jeg kunne aldrig i mit liv bytte disse oplevelse med noget andet, fordi uden dem, altså uden DE, ville jeg er ikke være den person, jeg er i dag.

DE lover høj faglighed, og det kan mærkes! Men det har også gjort noget ved min egen udvikling.

Jacob

Lad os følges ...

Djurslands E RAISFOTO 3178

Vi er her, der og alle vegne – for hverdagen tæller, det gør festen også. Og alt derimellem! Kig med og lad os følges, for vi viser viiirkelig gerne hvad der fylder vores hverdag af tanker, skøre indfald og spændende ture. Optur, sagde manden! Lad os følges.

#dufårguldmedhjem