Menu
Djurslands-E_RAISFOTO_3242.jpg

Vi vil med 10. Give Away udruste dig til livet og fremtiden!

På Djurslands Efterskole får du i 10. klasse mulighed for at lære dig selv endnu bedre at kende.
Du kommer bl.a. til at lære om dine lederevner, din personlighed, dit forhold til samfundet og meget mere.
Samtidig vil vi gerne klæde dig på til at møde din uddannelsesfremtid. Du lærer således om medier, anvendelse af computer og andre IT-redskaber og studieteknikker.
Vi sender dig ud i et brobygningsforløb, hvorigennem du – sammenholdt med en obligatorisk selvvalgt opgave (OSO) – bliver afklaret ift. din ungdomsuddannelse, evt. din uddannelse. 

Klassiske fag

10. Give Away er en anderledes 10. klasse, men du får stadig folkeskolens udvidede afgangsprøve i dansk, matematik og engelsk, samt mulighed for valg af tysk og fysik! 

Kursusfag

Her klæder vi dig på hver uge i nogle kursusforløb - bl.a. psykologi, ledelse, samfundsfag og mediefag. 
Som noget særligt for 10.GA skal du til Give Away-prøven, som er en tværfaglig prøve, der samler fagene ledelse, psykologi, samfundsfag, mediefag, kristendom og diakoni.

Giv og du skal få!

Har du mod på at udfordre dig selv og prøve nye ting? Har du vilje til at udvikle dig som person, lære noget om dig selv og andre, og opleve at give betydningsfuld hjælp til mennesker med behov?
Du skal på Give Away forvente, at der stilles krav om, at du vil deltage og være engageret. Du skal kunne udskyde dine egne behov og give afkald for at nå målet. 
Du vil mærke dine grænser, blive bekendt med dine forcer og udvikle dig.

Har du nogensinde tænkt på, hvordan du kan gøre brug af netop dine ressourcer til glæde for andre mennesker?
Med de gaver og evner du har, kan du være med til at gøre en forskel. Vi vil med Give Away udruste dig til livet og fremtiden.

Vi vil med Give Away tage del i lokalt kirkeligt og socialt arbejde. I et indsamlingsprojekt, der arbejdes med i løbet af året, giver vi videre, hvad vi har fået for intet:
tøj, tæpper, legetøj, tid, arbejdskraft og penge. Du vil højest sandsynligt opleve glæde og stolthed over at se, at det nytter at hjælpe andre.
Du fik det for intet – giv det for intet! Give Away!

Udlandstur til Israel

Give Away tager på en studierejse til Israel. Turen har en egenbetaling på 2000 kr. og finder sted samtidig med at 8. og 9. klasse er på udlandstur til en europæisk storby.

I forbindelse med vores tur til Israel i 10. Give Away besøger vi vores søster skole Dar Alkalima.
Det er en evangelisk luthersk skole, der – på sammen måde som DE – ønsker at være et sted, hvor eleverne kan udfolde sig og vokse op som borgere, der kan bidrage positivt til samfundsudviklingen.

I Bethlehem har børn og unge hele tiden konflikten mellem Israel og Palæstina tæt ind på livet.
Derfor arbejder Dar Alkalima for at lære deres elever at gå fredens og forsoningens vej.
Det gælder uanset, om de er muslimer eller kristne. Skoleleder Tony Nassar siger det således: "We don't change their religion – we change their mind."

Vi ønsker at hjælpe Dar Alkalima med fortsat at være en fredsbærer i Bethlehem – derfor besøger vi dem hvert år!

På DE er der virkelig plads til at udleve min personlige tro på Gud! Der bliver sat tid af til, at man kan snakke med og om Gud, og til lovsang kan man bare lovprise Gud på sin helt egen måde. Han er SÅ meget en del af fællesskabet, og det kan mærkes!

Jonathan

Lad os følges ...

Djurslands E RAISFOTO 3178

Vi er her, der og alle vegne – for hverdagen tæller, det gør festen også. Og alt derimellem! Kig med og lad os følges, for vi viser viiirkelig gerne hvad der fylder vores hverdag af tanker, skøre indfald og spændende ture. Optur, sagde manden! Lad os følges.

#dufårguldmedhjem